Γενική αργία αύριο για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Γενική αργία αύριο για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα


Γενική αργία τελικά… κηρύσσει η κυβέρνηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα», που πλήττει από το πρωί της Δευτέρας ολόκληρη τη χώρα.


Θα ακολουθήσει επίσημη ενημέρωση από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας Χρήστο Στυλιανίδη για τις λεπτομέρειες.

Το ενδεχόμενο αυτό άλλωστε είχε αφήσει ανοιχτό το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης λαμβάνονται με γνώμονα την εξέλιξη του φαινομένου της κακοκαιρίας.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο του, με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των οδηγιών που παρέχονται από τις υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας, επισήμανε ότι η λειτουργία των Δημόσιων Υπηρεσιών θα παραγματοποιούνταν μέσω τηλεργασίας από τους υπαλλήλους, των οποίων η φύση των καθηκόντων επιτρέπει την εξ αποστάσεως άσκησή τους. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το υπουργείο Εργασίας, που προχώρησε σε «ισχυρή σύσταση για τηλεργασία σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις όπου αυτό είναι εφικτό»,


Ωστόσο, οι συγκεκριμένες αποφάσεις, άλλαξαν μετά από λίγο!

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΣ: «Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας, αποφασίστηκε η *μη* λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών για την Τρίτη 25 Ιανουαρίου. Συνεπώς το προηγούμενο δελτίο Τύπου καθίσταται άκυρο.»

 

powered by social2s