Γιατί σιωπά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φ. Δαμούλος για το κλείσιμο του ΕΦΚΑ στο Άργος;

Γιατί σιωπά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φ. Δαμούλος για το κλείσιμο του ΕΦΚΑ στο Άργος;

Γράψαμε και χθες πως το Άργος "βράζει" με την απόφαση κλεισίματος των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και μεταφορά τους σε μια Τοπική Διεύθυνση στο Ναύπλιο.

Η αποψίλωση των υπηρεσιών από την μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Αργολίδας, πρωτεύουσα του μεγαλύτερου δήμου του νομού, όπως αντιλαμβάνεται κανείς δεν είναι καθόλου καλή εξέλιξη.

Την δυσαρέσκεια των Αργείων , την δυσάρεστη συνέπεια αλλά και την πολιτική πρόκληση επεσήμανε με δήλωσή του ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος και στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν μαζί του αυτοδιοικητικοί και κοινωνικοί φορείς. Το πόσο σοβαρό είναι το θέμα φαίνεται από την φουρτούνα που φέρνει στα ενδότερα της ΝΔ στο Νομό, αφού σήμερα η Ε. Παναγιωτοπούλου ρίχνει τα βέλη της στον κυβερνητικό βουλευτή Γ. Ανδριανό επιρρίπτοντάς του, αυτό που όλοι επισημαίνουμε, ευθύνες ολιγωρίας και επιφανειακές κινήσεις για το θεαθήναι.

Εκείνο ωστόσο που μου έχει κάνει εντύπωση είναι η ηχηρή σιωπή του προέδρου του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτη Δαμούλου. Αναρωτιέμαι πού είναι ο λαλίστατος πρόεδρος ; Πώς και δεν παίρνει θέση; Από ό,τι γνωρίζω κατάγεται από το Άργος. Το Επιμελητήριο Αργολίδας έχει ΕΔΡΑ το ΑΡΓΟΣ.Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί και προ Καλλικράτη το Άργος ήταν η μεγαλύτερη επαρχία της Αργολίδας. Και λογικά η καρδιά του επιχειρείν κτυπά εκεί. Πώς λοιπόν ο κ. Δαμούλος δεν εκφράζει δημοσίως την θέση του;

Γιατί δεν ρωτά άραγε τα μέλη του, τον επιχειρηματικό κόσμο, τι σημαίνει και εάν τους χαροποιεί η μεταφορά του ΕΦΚΑ στο Ναύπλιο, αν βρίσκουν εξαιρετικά χρηστική την αποψίλωση των υπηρεσιών από την πόλη που δρουν και βιοπορίζονται.

Και στην τελική εάν δεν πάρει θέση ο κ. Δαμούλος, αποδεικνύοντας πως τα Επιμελητήρια είναι θεσμοί που ακούν την κοινωνία, έχουν νεύρο και δεν έχουν σχηματιστεί με τον απόλυτο υπολογισμό να αποτελέσουν παρασκηνιακοί παίκτες σε πολιτικά παιγνίδια, ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ;

Ας ενημερωθεί, ας μιλήσει ,με το Εργατικό Κέντρο και άλλους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς και ας ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ.

Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από αναγνώστες μας και πολίτες της Αργολίδας είναι πολλά Το θέμα είναι σοβαρό,είναι άκρως πολιτικό και βαθύτατα κοινωνικό. Γι αυτό θα επιμείνουμε και βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των γεγονότων.

Θα μπορούσε στην περίπτωση της Αργολίδας, εάν υπήρχε ένας σοβαρός πολιτικός παράγοντας, να συμβεί αυτό που έγινε και στην Κορινθία με την περίπτωση της Κορίνθου της πρωτεύουσας και του Κιάτου, της δεύτερης πληθυσμιακά πόλης στο νομό.
Στο πλαίσιο της καλύτερης οργάνωσης και απλούστευσης των διαδικασιών δηλαδή, να λειτουργήσουν δυο Τοπικές Διευθύνσεις. Αλλά φαίνεται πως ούτε ο κ. Ανδριανός αλλά ούτε και ο κ. Γκιόλας του οποίου το κόμμα ευθύνεται για αυτό τον σχεδιασμό, ασχολήθηκαν επαρκώς με το θέμα.

Έτσι φτάσαμε ως εδώ!

Κλείνοντας, να απευθυνθώ στον δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο,ο οποίος δεν ευθύνεται για μια τέτοια πολιτική απόφαση - δεν είσαι βουλευτής-αλλά καλό θα ήταν να αναλάβει την πρωτοβουλία να ανέβει στην Αθήνα και να κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνουν οι άλλοι.

"Άλλαξε εάν μπορείς την πολιτική απόφαση, δήμαρχε. Δεν γνωρίζω εάν είναι αργά αλλά μόνο εσύ μπορείς να το παλέψεις και να αλλάξεις και πάλι την ιστορία και το μέλλον του τόπου"

 

jennysworld.gr

 

 

 

 

powered by social2s