Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Πάρτε μέτρα τώρα! Συντελείται έγκλημα διαρκείας !

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Πάρτε μέτρα τώρα! Συντελείται έγκλημα διαρκείας !

Η προστασία της υγείας των εργαζομένων υποβιβάζεται κάτω από την ανάγκη της «ομαλής λειτουργίας των επιχειρήσεων» που μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει σε ανθρώπινες ζωές, με πιο

πρόσφατες τις τραγικές απώλειες των δυο συναδέλφων μας σε μεγάλες αλυσίδες super market του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Τα κρούσματα σε super market και η συρροή που υπάρχει αυτές τις μέρες σε αρκετά καταστήματα δεν απαντάται με τα δήθεν «χρυσά βραβεία προστασίας» που μας κουνάνε οι επιχειρήσεις. Απαντώνται με μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, με προστασία των ευπαθών ομάδων, με ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας για να μην πεθαίνουμε μόνοι στο σπίτι, όπως ο συνάδελφος μας.

Καλούμε τους συναδέλφους σε όλα τα καταστήματα των super market, των ταχυμεταφορών να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας και να σπάσουν το φόβο, να βάλουν μπροστά την υγεία τους. (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. – 6948823862-/-6932134064)

Δεν γίνεται η κυβέρνηση να κουνά συνεχώς το δάχτυλο στους εργαζόμενους για ατομική ευθύνη ενώ υπάρχει κοινή παραδοχή πλέον, ότι η βασική αιτία διασποράς του ιού είναι η μη λήψη μέτρων στους εργασιακούς χώρους. Δεν γίνεται οι εργοδότες να επιτρέπεται να κάνουν τους εργαζόμενους μπαλάκι, από κατάστημα σε κατάστημα, αλλά εμείς να απαγορεύεται να πάμε 2χλμ από το σπίτι μας.

Χτες ακούσαμε ξανά ότι «φταίνε» οι διαδηλώσεις για την υπερμετάδοση του ιού! Να πάψει η κυβέρνηση να παίρνει αντιλαϊκά μέτρα εν μέσω πανδημίας για να μην γίνονται διαδηλώσεις.

Η προτεινόμενη, από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπουργός υγείας «κοινής αποδοχής», κυρία Λινού, σε ρόλο «λαγού» της κυβέρνησης, μίλησε για 24ωρη λειτουργία σουπερ μάρκετ, την ώρα που ετοιμάζονται να φέρουν ν/σ για την διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου. Λες και δεν πέρασαν αρκετά αντιδραστικά μέτρα με αφορμή την πανδημία, που ήρθαν για να μείνουν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.

- Να στελεχωθούν άμεσα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους και να διενεργηθούν έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς.

- Πραγματοποίηση δωρεάν μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας.

- Καταγραφή και δημοσιοποίηση του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε κάθε επιχείρηση. Διασφάλιση της τήρησης όλων των απαραίτητων μέτρων στην περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος.

- Διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων (μισθοί κλπ.) των εργαζόμενων που νοσούν οι ίδιοι ή μπαίνουν προληπτικά σε καραντίνα.

- Ουσιαστική ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των Νοσοκομείων του νομού με τη στελέχωση τους με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό. Πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Οι ναρκοθετημένοι χώροι δουλειάς που σπέρνουν ιό και εντατικοποίηση, η κρατική καταστολή, η εργοδοτική βία και τα υγειονομικά πρωτόκολλα του θανάτου, θα απαντηθούν!

Η ζωή μας δεν είναι παιχνίδι στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης! Τέρμα πια στην κοροϊδία και τον εμπαιγμό!

ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΩΡΑ!!!! ΤΟ Δ.Σ.