Νέα βόμβα τεράστιας οφειλής έσκασε στη χρεοκοπημένη ΔΕΥΑΝ - 4.771.585 € χρωστά στη ΔΕΗ και ζητά ρύθμιση με την εγγύηση (πάλι) του Δήμου

Νέα βόμβα τεράστιας οφειλής έσκασε στη χρεοκοπημένη ΔΕΥΑΝ - 4.771.585 € χρωστά στη ΔΕΗ και ζητά ρύθμιση με την εγγύηση (πάλι) του Δήμου

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα χρέη της ΔΕΥΑ Ναυπλίου, η οποία πλέον δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τις εγγυήσεις που παρέχει

ο Δήμος προς τους οφειλέτες της.

Να το πούμε καθαρά, αν ο Δήμος Ναυπλιέων δεν πλήρωνε και συνεχίζει να πληρώνει τις υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΝ, τότε η Επιχείρηση θα είχε πτωχεύσει και δε θα είχε ούτε για τους μισθούς των υπαλλήλων, πόσο μάλλον για να λειτουργήσουν τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Τα χρήματα βέβαια που δίνει ο Δήμος, πέρα από τα τέλη των Δημοτών προς τη ΔΕΥΑΝ, οι Δημότες τα πληρώνουν και αυτά και μειώνουν κάθε χρόνο τα χρήματα που μπορεί να διατεθούν για παραγωγικά έργα.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς την πολλαπλή ζημιά που προκαλεί η χρεοκοπημένη ΔΕΥΑΝ, η οποία παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις και του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, από το 2012, αλλά και του τωρινού Προέδρου Γιώργου Καχριμάνη, που παρά τις εξαγγελίες του, συνεχίζει την ίδια καταστροφική διαχείριση των προκατόχων του, οι ευθύνες τους τεράστιες και δεν αρκεί ούτε μια συγγνώμη ή ανάληψη έστω της πολιτικής ευθύνης, τις οποίες ούτε αυτές δεν έχουν μέχρι στιγμής, ζητήσει και αναλάβει.

Στη δραματική κατάσταση που βρίσκεται η ΔΕΥΑΝ, ήρθε να προστεθεί και να μάθουμε, και το τεράστιο χρέος, όπως η ίδια ομολογεί, από τους απλήρωτους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ το οποίο ανέρχεται σε 4.771.585 €!!!

Δείτε ακριβώς τι λέει η απόφαση της κατεπείγουσας συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου:

"Ο Δ/ντης της υπηρεσίας, κ. Μαστορίκος ενημερώνει ότι δεδομένου του μεγάλου ύψους οφειλής της επιχείρησης για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ το οποίο ανέρχεται σε 4.771.585€ και αφού η προηγούμενη ρύθμιση έχει λήξει, η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. πρέπει άμεσα να προβεί σε νέα ρύθμιση του χρέους προς τη ΔΕΗ.

Προτείνεται ως συμφερότερος ο διακανονισμός σε σαράντα οκτώ (48) δόσεις, χωρίς προκαταβολή, με εγγυητή τον Δήμο Ναυπλιέων."

Τι άλλο να προσθέσουμε, για την ώρα;

 

powered by social2s