Συγκλονιστικές ανακαλύψεις στα εγκαίνια της Έκθεσης στο Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών

Συγκλονιστικές ανακαλύψεις στα εγκαίνια της Έκθεσης στο Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών

Τα εγκαίνια μιας σπουδαίας έκθεσης πραγματοποιήθηκαν χθες στο Επιγραφικό Μουσείο Αθήνας, παρουσία της υπουργού

Πολιτισμού κας Μενδώνη και του Γ.Γ. Γιώργου Διδασκάλου.
Στην έκθεση φιλοξενείται μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων δεκαετιών που όταν εκτεθεί στο σύνολο της θα κινήσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Στα χθεσινά εγκαίνια έκανε την ξενάγηση έκανε  ο πρώην Διευθυντής του Επιγραφικού Μουσείου Χαράλαμπος Κριτζάς, επιγραφολόγος, ειδικός στην επιγραφική και άριστος γνώστης της αρχαιολογίας και της ιστορίας του Άργους ο οποίος πραγματοποίησε τη μελέτη, την ερμηνεία, τη χρονολόγηση και την ένταξή τους στο ιστορικό πλαίσιο του Άργους του α’ μισού του 4ου αι. π.Χ. και να είναι παρούσα η προϊσταμένη της εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας και τότε υπεύθυνη της ανασκαφής κα Άλκηστις Παπαδημητρίου.
Πρόκειται για ένα μοναδικό σύνολο χαλκών ενεπίγραφων πινάκων που αποτελούσαν μέρος του αρχείου του θησαυρού της Παλλάδος όπου φυλάσσονταν τα ιερά χρήματα της Ήρας. Οι 136 στο σύνολο τους πίνακες βρέθηκαν πριν 22 χρόνια στο οικόπεδο Σμυρναίου, στην οδό Κορίνθου στο Άργος, και παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για την οικονομική ζωή της πόλης, τους δημοκρατικούς θεσμούς και πλήθος άλλων πληροφοριών, από το τέλος του 5ου αιώνα έως τα μέσα του 4ου αιώνα.

Ελπίζουμε και στο δικό μας Αρχαιολογικό Μουσείο να ζήσουμε τέτοιες μεγάλες συγκινήσεις και να γίνει ο ιστορικός μας τόπος πόλος πολιτιστικών γεγονότων κορυφαίας σημασίας 

powered by social2s