Δ.Καμπόσος : Γιατί έκανα αυτές τις δηλώσεις για τον Π. Νίκα

Δ.Καμπόσος : Γιατί έκανα αυτές τις δηλώσεις για τον Π. Νίκα

Αίσθηση έκαναν οι δηλώσεις του δημάρχου Αργους Μυκηνών και προέδρου της ΠΕΔ Δημήτρη Καμπόσου ως απάντηση στα όσα είπε χθες

στους δημοσιογράφους ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας, περί της αντιπαλότητας των τοπικών παραγόντων και κομματικών στελέχων ως αιτίας που έχει μείνει πίσω ο νομός Αργολίδας.
Πολλοί αναρωτήθηκαν εάν αυτή η παρέμβαση έχει πολιτικές προεκτάσεις ή αν ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών απάντησε ως παράγοντας της αυτοδιοίκησης .
Εμείς θέσαμε τα ερωτήματα στο δήμαρχο Δ. Καμπόσο για να δώσουμε μια καλύτερη εικόνα στο θέμα.

Συνέντευξη στη Τζένη Σουκαρά

– Κύριε δήμαρχε, με την σημερινή σας παρέμβαση θυμηθήκαμε την οξύτατη αντιπαράθεση που είχατε με τον Περιφερειάρχη ως πρόεδρος των Δημάρχων της Πελοποννήσου για την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ. Μια αντιπαράθεση που τάραξε τα νερά της αυτοδιοίκησης στην Πελοπόννησο, την οποία λήξατε από κοινού προς όφελος των Πελοποννησίων πολιτών. Σήμερα ακούγοντάς σας να υποθέσουμε πως οδηγούμαστε σε μια δεύτερη αντιπαράθεση;

– Κοιτάξτε, εγώ απάντησα στους υπαινιγμούς και τις κατηγορίες. Άκουσα τον περιφερειάρχη να λέει πως εξαιτίας της αντιπαλότητας των παραγόντων της Αργολίδας δεν παράγεται έργο. Για εμένα, τον δήμαρχο Άργους Μυκηνών, αυτό δεν υφίσταται. Δεν ισχύει.Το έργο μας, ως δημοτική αρχή, είναι γνωστό και δεν εξαρτάται παραδείγματος χάριν εάν έχω καλές σχέσεις με τον δήμαρχο Ναυπλίου ή όχι. Γι αυτό και σήμερα αναφέρθηκα στο τι έχω κάνει εγώ στον τόπο μου. Έκανα τον απολογισμό μου. Ο κ. Περιφερειάρχης με την σειρά του, ας ζητήσει από τον κ. Μαλτέζο να κάνει τον δικό του απολογισμό, ήταν αντιπεριφερειάρχης για δυο χρόνια και να μας πει η Περιφέρεια τι έκανε στο νομό Αργολίδας, με καθαρές κουβέντες. Διότι ο κ. Μαλτέζος δεν υπήρξε πρόθυμος να συνεργαστεί, δεν ξέρω τον λόγο, και να κάνει έργο για τον δήμο Άργους Μυκηνών.

 

-Είπατε κ. δήμαρχε πως προσπαθείτε από καρδιάς να έχετε καλές σχέσεις με τον Περιφερειάρχη, αλλά εκείνος να μην υποτιμά την νοημοσύνη σας!Τι ακριβώς εννοείτε;

– Ο κ. Νίκας μας είπε για το δρόμο του κάστρου .Ένα έργο που είχε δεσμευθεί σε μένα πως θα το κάνει .Πέρασαν 3 χρόνια και ο κ. Μαλτέζος όπως σας είπα δεν ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο έργο.Ένα έργο που πριν τις ανατιμήσεις στοίχιζε 300.000 ευρώ σήμερα που εξαγγέλλεται από τον Περιφερειάρχη έχει προϋπολογισμό 800.00 ευρώ. Και αυτή την καθυστέρηση που υπήρξε με ευθύνη της Περιφέρειας και συγκεκριμένα του κ.Μαλτεζου, ο κ. Νίκας προσπάθησε να την μετακυλήσει στην αντιπαλότητα και στις κακές δημόσιες σχέσεις. Όχι, εγώ θα έλεγα να το πάρει όλο το έργο η Περιφέρεια, να το πληρώσει, εφόσον με δική της ευθύνη καθυστέρησε. Όπως να πιστωθεί η περιφέρεια και να ολοκληρώσει τον δρόμο Τιμένιο -Μύλοι , και πολλά άλλα έργα.

Εγω θα συμβούλευα τον κ. Νίκα, όποιοι συνεργάτες δεν φέρνουν αποτελέσματα να τους αλλάζει ο κ. Περιφερειάρχης.Γιατί ο καιρός περνά και έρχεται η ώρα του απολογισμού. Και στην Αργολίδα εξαιτίας της απραξίας του κ. Μαλτέζου τα έργα μείναν στα χαρτιά εδώ και 3 χρόνια.

 

 * Συμπερασματικά θα λέγαμε πως ο κ. Νίκας στον τελευταίο χρόνο διοίκησής του, θα πρέπει να τρέξει , διότι το κοντέρ μηδενίζει και έργα δεν υπάρχουν. Το μόνο θετικό στην υπόθεση των έργων της Αργολίδας, όπως όλα δείχνουν, είναι πως άλλαξε ο αντιπεριφερειάρχης .Ο κ. Σχοινοχωρίτης έχει υπάρξει πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ και υποψήφιος βουλευτής , δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Είναι κυρίως υπεύθυνος άνθρωπος , λένε οι πληροφορίες, με ό,τι καταπιάνεται. Ας ελπίσουμε πως θα προσπαθήσει να καλύψει κάποια από τα κενά και τις ολιγωρίες του προκατόχου του Γ. Μαλτέζου.

Τζ. Σουκ.

 

jennysworld.gr

 

 

powered by social2s