Το όραμα του Καμπόσου παίρνει σάρκα και οστά- Το Άργος ετοιμάζεται να γίνει σημαντικός παίκτης στο τουριστικό γίγνεσθαι

Το όραμα του Καμπόσου παίρνει σάρκα και οστά- Το Άργος  ετοιμάζεται να γίνει σημαντικός παίκτης στο τουριστικό γίγνεσθαι

Πλησιάζει η ημέρα που το Άργος θα υποδεχθεί το άγαλμα του Ηρακλή ,πιστό αντίγραφο του έργου του Λυσσίπου που βρίσκεται στο Μουσείο της Νάπολι. Πρόκειται για ένα

άγαλμα εξαιρετικού κάλους που το επιμελήθηκε η Σχολή Καλών Τεχνών και συγκεκριμένα ο διακεκριμένος καθηγητής κ. Μελανίτης.


Με αυτό το άγαλμα ύψους 3 μέτρα και 20 εκατοστά, ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος ανοίγει το παράθυρο στη νέα εποχή για την πόλη του Άργους.

"Πού αλλού πιο υπεύθυνα θα μπορούσε να απευθυνθεί ένας δήμος για να φτιάξει ένα τέτοιο άγαλμα -ορόσημο, και να φέρει τον Ηρακλή στην πατρίδα του από να απευθυνθεί  στην Αρχαιολογία και στην Σχολή Καλών Τεχνών;" αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Αργους Μυκηνών σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Όλη αυτή η προσπάθεια από το 2011 μέχρι σήμερα με την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης τώρα αποκτά την συνέχειά της και κυρίως τοποθετεί το Άργος στο μέλλον.

"Το Άργος δεν είναι μόνο πορτοκάλια. Δεν είναι μόνο ωραίο κλίμα. Οι Μυκήνες κατακλύζονται από χιλιάδες τουρίστες. Στο 'Άργος δεν έρχεται κανείς. Μέχρι πρότινος είχαμε ένα απαρχαιωμένο μουσείο, τώρα φτιάχνουμε το νέο, ένα τεράστιο μουσείο. Έχει γίνει το Βυζαντινό. Δημιουργήσαμε χώρους στάθμευσης , έχω ήδη δρομολογήσει παρεμβάσεις για να σταθμεύουν τουριστικά λεωφορεία. "λέει ο δήμαρχος και σημειώνει.

"Το Άργος δεν μπορεί να δείξει άλλα πράγματα από την ιστορία του. Είναι η αιώνια πόλη. Δεν είναι Αράχοβα. Είναι πιο αρχαία πόλη της Ευρώπης που πάντα κατοικείτο στην διάρκεια των αιώνων. Πρέπει να αναδείξει την ιστορία του γιατί είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να του το πάρει. Και ως καλοί μάνατζερ προετοιμαστήκαμε γι αυτό. Και παράξαμε και προϊόν.Αφού ομορφύναμε την πόλη μας, αφού δημιουργήσαμε το δικό μας ανοιχτό mall , αναπλάσαμε τους πεζόδρομους,και την άνοιξη θα γίνει και η φύτευση όπου θα δημιουργηθεί ένας μικρός παράδεισος το ιστορικό κέντρο ξετυλίγει το αφήγημα. Ηρακλής -αντίγραφο του Λυσίππου, ο Δορυφόρος του Πολύκλειτου, μεγάλο άγαλμα, από την σχολή Αγελάδα. Ο Αργείος Πολυκλειτος ήταν κορυφαίος γλύπτης, είχε κερδίσει σε αγώνες γλυπτικής τον Φειδία , τον γλυπτη του Παρθενώνα. Στην λαϊκή θα είναι οι Στρατιώτες του Ριάτσε.."
50 στρέμματα πλατεία, με ζωή, με ποτάμι, με γεφυράκι, με το σύγχρονο Άργος γεμάτο ζωή, με τον Ηρακλή, τον Δορυφόρο του Πολύκλειτου, το μεγάλο συντριβάνι που και αυτό σε λίγο καιρό θα εγκατασταθεί στο Βόρειο τμήμα της πλατείας.


"Πρόκειται για μεγάλο συντριβάνι σκαλιστό, 5 μέτρα ύψος, μαρμαρινο, με τα λιοντάρια κάτω, τις Δαναϊδες..Με 7.5 μέτρα διάμετρο" εξηγεί ο κ. Καμπόσος.
Και όλα αυτά γίνονται με αγώνα και υπευθυνότητα. Γιατί η πιστοποίηση της ιστορίας,είναι πολύ απαιτητική υπόθεση. Ο Καμπόσος όμως τα είχε όλα μελετημένα στο όραμά του. Ευτυχή συγκυρία χαρακτήρισε ο δήμαρχος την ύπαρξη του Γ. Διδασκάλου στο Υπουργείο Πολιτισμού στην θέση του γενικού γραμματέα. "Βάζει πλάτη σε ό,τι χρειαστεί".Όταν ολοκληρωθεί το τεράστιο έργο του Δημήτρη Καμπόσου στην πόλη και όταν κατορθώσει να πάρει αυτό ο τόπος που του ανήκει τουριστικά, τότε είναι δεδομένο πως η οικονομική ανάπτυξη θα επέλθει στην περιοχή. "Μια πόλη τουριστική μοιραία θα είναι και εμπορική"λεει ο δήμαρχος ."Μια πόλη αποκλεισμένη θα μαραζώσει"
Το Άργος είναι η μεγαλύτερη πόλη της Αργολίδας, ο δήμος Άργους Μυκηνών είναι από τους μεγαλύτερους της χώρας, δικαιωματικά διεκδικεί να γίνει σημαντικός "παίκτης" στα τουριστικά πράγματα της Αργολίδας, της Πελοποννήσου, της χώρας.

 

 

 

 

 

 

powered by social2s