Γιατί φωταγωγήθηκε με κυανό χρώμα χθες το παλαιό Δημαρχείο του Άργους

Γιατί φωταγωγήθηκε με κυανό χρώμα χθες το παλαιό Δημαρχείο του Άργους


Η20η Νοεμβρίου έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του Παιδιού. Προς τιμήν του εορτασμού της Ημέρας, αλλά και ως ένδειξης στήριξης της επετείου

υπογραφής της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Παιδιών, το παλιό Δημαρχείο του Άργους φωταγωγήθηκε χθες βρ'αδυ σε χρώμα κυανό, όπως και άλλα εμβληματικά κτίρια στην χώρα.


Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1989, της Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως. Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας (η Ελλάδα την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον νόμο 2101), και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, που σε πολλές χώρες αποτελούν κενό γράμμα, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και να στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και σκοτώνονται από τον ιό του AIDS και από άλλες ασθένειες. Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι καταπέλτης στο εφησυχασμό της συνείδησης.

powered by social2s