Παρέμβαση Καμπόσου για τα ''άδεια σχολεία" της χώρας και της Περιφέρειας

Παρέμβαση Καμπόσου για τα ''άδεια σχολεία" της χώρας και της Περιφέρειας

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ  για τα κλειστά σχολεία, ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου Δημήτρης Καμπόσος

έλαβε την πρωτοβουλία να πάρει θέση για το μείζων εθνικό θέμα με την συνεχή μείωση των μαθητών  σε όλη την επικράτεια και φυσικά στην Πελοπόννησο.

Παρότι στο δήμο Άργους-Μυκηνών τα σχολεία σφύζουν από ζωή και δεν κλείνει κανένα τμήμα-δείγμα πως ο τόπος προοδεύει και οι συνθήκες διαβίωσης είναι σε καλά επίπεδα- όχι μόνο δεν άφησε το ζήτημα ασχολίαστο για να …ξεχαστεί, αλλά με αίσθημα ευθύνης τοποθετήθηκε:

«Με θλίψη βιώνουμε κάθε χρόνο το κλείσιμο σχολικών μονάδων σε όλη την Πελοπόννησο. Λόγω του ότι δεν υπάρχουν μαθητές να φοιτήσουν ή ο λιγοστός αριθμός των μαθητών που έχουν απομείνει, δεν δίνει τη δυνατότητα να ανοίξουν τα σχολεία. Η στήριξη της Περιφέρειας καθώς και της ελληνικής οικογένειας είναι όσο ποτέ αναγκαία καθώς η πτωτική πορεία των γεννήσεων στη χώρα μας από το 2008 όπου και ξεκίνησε η οικονομική κρίση και ο φόβος των συνεπειών της, τείνει να καταδικάσει το μέλλον μας. Πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα στο οποίο πρέπει να ενσκήψει η πολιτεία και να υπάρξει ένας εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός κατά τον οποίο θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στην επαρχία και θα μειώσουν την υπογεννητικότητα που λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν τα ευχολόγια και να δοθεί έμπρακτη υλική στήριξη, όπως π.χ φοροελαφρύνσεις, επιδόματα κλπ. σε οικογένειες που επιθυμούν αλλά αδυνατούν να φέρουν στον κόσμο κι άλλα παιδιά».

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου

&

Δήμαρχος Άργους Μυκηνών

Δημήτρης Καμπόσος

Να σημειώσουμε εδώ πως στο Δήμο Άργους-Μυκηνών φοιτούν 645 παιδιά στα νηπιαγωγεία, 2359 παιδιά στα Δημοτικά σχολεία, 1467 παιδιά στα Γυμνάσια και 1122 στα Λύκεια. Αν προσθέσουμε και άλλα 500 περίπου παιδιά που φοιτούν στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, τότε διαπιστώνουμε πως η ζωή στην Περιφέρεια της χώρας μπορεί να αναγεννηθεί. Το μοντέλο διακυβέρνησης του Άργους θα μπορούσε να αποτελέσει έναν οδηγό επιβίωσης σε αρχικό στάδιο και ανάπτυξης σε επόμενο.

 

 

 

 

powered by social2s