Πύλες θερμικού ελέγχου στα σχολεία του Δήμου Άργους – Μυκηνών για την προστασία των παιδιών, με εντολή Καμπόσου

Πύλες θερμικού ελέγχου στα σχολεία του Δήμου Άργους – Μυκηνών για την προστασία των παιδιών, με εντολή Καμπόσου

Σε μια προσπάθεια μείωσης των κρουσμάτων στα σχολεία προχώρησε η Σχολική Επιτροπή Α’ Εκπαίδευσης του Δήμου Άργους – Μυκηνών καθώς όπως

έγινε γνωστό  έχει αρχίσει ήδη η τοποθέτηση συσκευής στις πύλες εισόδους των σχολείων του Δήμου όπου θα πραγματοποιείται μέτρηση της θερμοκρασίας των ατόμων χωρίς καμία εκπομπή ακτινοβολίας. Η επιλογή αυτή γίνεται ύστερα από αίτημα του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου προς τους συνεργάτες του για να διασφαλιστεί στο έπακρον η ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία.

Η ανάρτηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους

Η πύλη θερμικού ελέγχου πραγματοποιεί γρήγορα, ανέπαφα και με ακρίβεια μέτρηση της θερμοκρασίας των ατόμων που εισέρχονται σε ένα χώρο, χωρίς καμία εκπομπή ακτινοβολίας και με πλήρη διασφάλιση των προσωπικών τους δεδομένων.

Η ακρίβεια μέτρησης που επιτυγχάνει με απόκλιση μόλις 0,2 °C οφείλεται στις εκατοντάδες ταυτόχρονες μετρήσεις από τους 18 αισθητήρες του συστήματος. Η καινοτομία αυτής της συσκευής κρύβεται στη δυνατότητα του να λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο την υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπει το ανθρώπινο σώμα και μέσω αλγοριθμικών μετρήσεων απεικονίζει τη μέγιστη θερμοκρασία δίχως να επηρεάζεται από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον, παρέχει τη δυνατότητα καταμέτρησης των διελεύσεων των ατόμων που εισέρχονται ή εξέρχονται από το χώρο ώστε να διατηρείται το προβλεπόμενο όριο.

Η θερμομέτρηση των μαθητών είναι μια διαδεδομένη πρακτική που ακολουθείται στο εξωτερικό λόγω κορωνοϊού.

Ευχαριστούμε τη Σχολική Επιτροπή Α’ βαθμιας Εκπ/σης Δήμου Άργους Μυκηνών για τη τοποθέτηση της.

“Μένουμε ασφαλείς, με αίσθημα ευθύνης και απόλυτη προτεραιότητα τα παιδιά του σχολείου μας“

powered by social2s