Ανοίγει ο δρόμος για το όραμα Κολιαλέξη -Το Πολιστικό Κέντρο Άργους στα πρότυπα της Λυρικής Σκηνής (βίντεο)

Ανοίγει ο δρόμος για το όραμα Κολιαλέξη -Το Πολιστικό Κέντρο Άργους στα πρότυπα της Λυρικής Σκηνής (βίντεο)

Tην ολοκλήρωση της εκποίησης των ακινήτων της περιουσίας Παναγιώτη Κολιαλέξη ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.

Από εδώ και στο εξής ανοίγει ο δρόμος της υλοποίησης του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος στα πρότυπα της   Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπως επιθυμούσε ο διαθέτης.

 Χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσής του έργου  το 2023.

Το κόστος του έργου για να γίνει σύμφωνα με τις επιθυμίες του διαθέτη, υπολογίζεται στα 2-3 εκατομμύρια ευρώ, και η χωρητικότητα θα είναι περίπου 600 ατόμων.

Πρόκειται να  κατασκευαστεί δίπλα στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος». Αντιλαμβάνεται κανείς πως με την ολοκλήρωσή του επιτυγχάνεται ένα μοναδικό πολιτιστικό σύμπλεγμα στην πόλη του Άργους, σπάνιο για πόλη της Περιφέρειας που πρόκειται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον και πέραν των πολιτών της Αργολίδας. 

Ο Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών εξήρε για ακόμα μία φορά τη δουλειά του δικηγόρου κ. Μπακόπουλου, ο οποίος αγωνίστηκε 6 χρόνια ώστε να μπορεί να εκποιηθεί η περιουσία του Διαθέτη. Ο «δαιδαλώδης αγώνας» έφερε αποτελέσματα.

600 θεατές, τους διπλάσιους απ' ότι η αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος», θα φιλοξενεί το υπό κατασκευή κτήριο, στην πλατεία και στα μπαλκόνια του.

 

Οι δηλώσεις Καμπόσου:
Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη σημερινή συνέντευξη του δημάρχου Άργους - Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου για τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στο θέμα της ανέγερσης του Κολιαλέξιου Πολιτιστικού Κέντρου.