Επίσκεψη στην Αργολίδα του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα

Επίσκεψη στην Αργολίδα του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Αυγούστου, στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας για θέματα αγροτικού τομέα,

στην οποία συμμετείχε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος.

Ειδικότερα, στο γραφείο του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σχοινοχωρίτη και υπό την προεδρία του, παρουσία στελεχών της ΔΑΟΚ Αργολίδας, εξετάστηκαν ζητήματα λειτουργίας και προβλήματα που απασχολούν το ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας και των ΤΟΕΒ της περιοχής. Ειδικά, όσον αφορά το οικονομικό μέρος, ο κ. Σχοινοχωρίτης ενημέρωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ενέργειες οικονομικού ελέγχου του ΓΟΕΒ, μέσω ορκωτών λογιστών.

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρθηκε στα καθήκοντα του προέδρου του ΓΟΕΒ, στο πλαίσια ανασυγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι το αντικείμενο είναι κατά πολύ μειωμένο σε σχέση με τις αντίστοιχες υποχρεώσεις του προέδρου ΓΟΕΒ Παμίσου, εξαιτίας της ύπαρξης των ΤΟΕΒ και του καταμερισμού των αρμοδιοτήτων, τονίζοντας ότι μπορεί να συνυπάρξουν με τα συνήθη υπαλληλικά καθήκοντα. Τέλος τόνισε ότι το αντικείμενο του ΓΟΕΒ στην ουσία ανήκει στη ΔΑΟΚ Αργολίδας και κατόπιν συνεργασίας θα πρέπει σύντομα να οριστεί το νέο συμβούλιο.

Στη συνέχεια ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τους ΤΟΕΒ Ήρας – Κουρτακίου και Ασίνης, μετά από πρόσκληση των προέδρων τους κ. Πλατύ και κ. Λιαλιάτση αντίστοιχα. Στην επίσκεψη συζητήθηκαν και καταγράφηκαν τα προβλήματα που τυχόν υπάρχουν και εξετάστηκαν τρόποι επίλυσης αυτών.

Επιπλέον συζητήθηκαν και οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τους ΤΟΕΒ, μέσω της Περιφέρειας, στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), το αντικείμενό τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με την αναβάθμιση των υφιστάμενων αρδευτικών έργων.

 

 

powered by social2s