Δραματική η κατάσταση στη Γορτυνία -Εκκενώνονται χωριά, πυροσβεστικός φραγμός στα όρια Ηλείας και Αρκαδίας

Δραματική η κατάσταση στη Γορτυνία -Εκκενώνονται χωριά, πυροσβεστικός φραγμός στα όρια Ηλείας και Αρκαδίας

Εκτός ελέγχου παραμένει η φωτιά στη Γορτυνία. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Χρήστου Λαμπρόπουλου, ο οποίος έκανε

λόγο για «πάρα πολύ δύσκολη πυρκαγιά», που έχει επεκταθεί και έχει δημιουργήσει μέτωπα.

«Υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα, ενώ αναμένονται και ενισχύσεις», είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας ακόμη ότι «δυστυχώς, φυσάει στην περιοχή». Παράλληλα, επισήμανε ότι «έχουν γίνει προληπτικές εκκενώσεις οικισμών».

Υπενθυμίζεται ότι δώδεκα οικισμοί πήραν εντολή εκκένωσης, εξαιτίας των διαστάσεων που έχει πάρει η πυρκαγιά, μετά την αναζωπύρωση που έγινε νωρίτερα.

Πυροσβεστικός φραγμός στα διοικητικά όρια Ηλείας-Αρκαδίας
«Πυροσβεστικός φραγμός έχει στηθεί στα διοικητικά όρια Ηλείας-Αρκαδίας, ώστε να μην περάσει σε περιοχές της Ηλείας η φωτιά που βρίσκεται στη Γορτυνία», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.


Όπως εξήγησε, «η γραμμή άμυνας έχει στηθεί με πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα έργου, που δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, μετά τον Αλφειό ποταμό, προκειμένου να μην περάσει η φωτιά προς τις περιοχές Σέκουλας, Δαφνούλα και Αλιφείρα».

Οσον αφορά τις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν στις περιοχές Λάλα, Λάσδικα, Δούκα και Μηλιές, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις».

Στη μέγιστη ετοιμότητα οι δομές Υγείας των περιοχών
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επικοινώνησε με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ, Νίκο Παπαευσταθίου, και τους ζήτησε να θέσουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Κέντρο Υγείας Τροπαίων, το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και το ΕΚΑΒ Τρίπολης.

powered by social2s