Όσοι εκπαιδευτικοί αρνηθούν το self test κινδυνεύουν με μείωση μισθού

Όσοι εκπαιδευτικοί αρνηθούν το self test κινδυνεύουν με μείωση μισθού

Πειθαρχικές ποινές σε όσους εκπαιδευτικούς αρνηθούν το self test ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή


Hαντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Μαΐου έχει ξεκινήσει. Βασική προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία τους είναι η διενέργεια self test από εκπαιδευτικούς και μαθητές, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού. Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ξεκαθάρισε πως αν κάποιος εκπαιδευτικός αρνηθεί να κάνει το διαγνωστικό τεστ, «υπάρχει ρητή πρόβλεψη να υπάρχουν πειθαρχικές ποινές (από έγγραφη επίπληξη μέχρι μείωση μισθού ή οριστική αποβολή). Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγγελθεί κάτι τέτοιο. Η πρόβλεψη αυτή ισχύει για όλους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που υποχρεούνται να κάνουν το τεστ». Οι κυρώσεις για τους μαθητές είναι απουσίες ή αποβολές, συμπλήρωσε.


Παράλληλα η κυρία Μακρή τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας για να ανοίξουν τα ΑΜΚΑ και να προμηθευτούν self test και οι εκπαιδευτικοί των φροντιστηρίων. Υπάρχει περίπτωση, μάλιστα, να ανοίξουν και σήμερα, Παρασκευή, 7 Μαΐου.

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές άνω των 16 ετών στα σχολεία ειδικής αγωγής, καθώς και το βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό, εμβολιάστηκαν κατά προτεραιότητα.

powered by social2s