Άρση lockdown: Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για λιανεμπόριο, σχολεία, εστίαση, μετακίνηση εκτός νομού

Άρση lockdown: Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για λιανεμπόριο, σχολεία, εστίαση, μετακίνηση εκτός νομού

Ακόμη πιο πίσω πάει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο στόχος για άνοιγμα δραστηριοτήτων, με πρώτο το λιανεμπόριο, μετά και τα χθεσινά στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

Οι άνω των 700 (706) διασωληνωμένοι και τα 2.588 νέα κρούσματα δεν επιτρέπουν καμία σκέψη για άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου, όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση, μετά την διάψευση μιας ακόμη ανακοίνωσης για την ερχόμενη Δευτέρα 29 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νέα ημερομηνία που τίθεται ως ορόσημο είναι η 12η Απριλίου. Ωστόσο και αυτή βρίσκεται υπό αίρεση, καθώς ακόμη δεν έχουν αποτυπωθεί οι συνέπειες της χαλάρωσης των μέτρων, με το άνοιγμα κομμωτηρίων, νυχάδικων και ψαρέματος.

Οριακές ημερομηνίες η 12η και 19η Απριλίου
Πάντως, η 12η ή το πολύ η 19η Απριλίου είναι οριακές ημερομηνίες για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα επιθυμούσε να ανοίξει η εστίαση, έστω σε εξωτερικού χώρους έως το πολύ τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου. Κι αυτό γιατί αν τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν το άνοιγμα του λιανεμπορίου, πόσο μάλλον να δοθεί το «πράσινο» φως για λειτουργία της εστίασης.


Τα σχολεία και η μετακίνηση εκτός νομού
Επίσης, ένας ακόμη στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να ανοίξουν τα σχολεία πριν το Πάσχα. Κι αυτός όμως τίθεται ως δεύτερη προτεραιότητα, μετά το λιανεμπόριο. Αν δεν έχει ανοίξει έως 19 Απριλίου, δεν είναι δυνατόν τα σχολεία που κανονικά κλείνουν στις 26/4 για διακοπές να ανοίξουν πριν το Πάσχα.

Τέλος, αναφορικά με την άρση της απαγόρευσης για μετακίνηση εκτός νομού, επίσης στόχος είναι, όπως επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις του καθηγητή Βασιλακόπουλου που αποτελεί σχεδόν «επίσημη φωνή» της κυβέρνησης στην Επιτροπή, να γίνει πριν το Πάσχα (26/4), αλλά με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα, φαντάζει δύσκολο.

powered by social2s