"Κλείδωσε": Μαραθώνιοι και μαζικός αθλητισμός μόνο για εμβολιασμένους - Ποιοι εξαιρούνται

"Κλείδωσε": Μαραθώνιοι και μαζικός αθλητισμός μόνο για εμβολιασμένους - Ποιοι εξαιρούνται


Μόνο με εμβολιασμένους θα διεξάγεται από εδώ και στο εξής ο μαζικός αθλητισμός, όπως οι Μαραθώνιοι, μετά από απόφαση του υπουργείου Υγείας.


Σε συμπληγάδες οι ανεμβολίαστοι από Σεπτέμβριο: Τα μέτρα για εστίαση, ψυχαγωγία, εκπαίδευση - Σενάριο επιστροφής της μάσκας
Από το μέτρο σύμφωνα με τη σχετική οδηγία θα εξαιρούνται όσοι δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς ή ηλικιακούς λόγους, οι οποίοι ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε αριθμό το 5% των συμμετεχόντων.

Το νέο τρόπο διεξαγωγής τέτοιων αθλητικών γεγονότων που αφορούν τη συμμετοχή περισσότερων των 300 αθλητών, εξέτασε και εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων μετά από σχετικό αίτημα του Υφυπουργείου Αθλητισμού.


Μόνο με αρνητικό τεστ οι ανεμβολίαστοι
Έτσι το ποσοστό κατ' αναλογία των αθλουμένων θα είναι 95% εμβολιασμένοι και 5% ανεμβολίαστοι που υπάγονται στις παραπάνω εξαιρέσεις. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν αρνητικό RCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών.

Συγκεκριμένα, η σχετική απόφαση του υπουργείο Υγείας αναφέρει τα εξής:

"Μετά από αίτημα του Υφυπουργείου Αθλητισμού η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης (19/8/2021), σχετικά με τη διεξαγωγή αγώνων μαζικού αθλητισμού (με περισσότερους από 300 αθλητές) από 1/9/2021 να συμμετέχουν μόνο εμβολιασμένοι κατά ποσοστό τουλάχιστον 95% και έως ποσοστό 5% να επιτρέπονται ανεμβολίαστοι ώστε να μην στερείται το δικαίωμα συμμετοχής σε όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους ή λόγω ηλικίας.

Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν αρνητικό RCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών".

powered by social2s