Δεκαπενταύγουστο θα βουλιάξει η Πελοπόννησος: Τι λένε οι προκρατήσεις

Δεκαπενταύγουστο θα βουλιάξει η Πελοπόννησος: Τι λένε οι προκρατήσεις

Στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με διεθνείς πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, όσον αφορά το χρονικό διάστημα από 13 Αυγούστου έως 18 Αυγούστου,

οι προκρατήσεις αγγίζουν το 99%, με το σύνολο της δυναμικότητας σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να είναι 3.613 ακίνητα, και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το 92%, με 1.161 ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Σημειώνεται ότι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος τα ακίνητα που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και είναι κατάλληλα για καλοκαιρινές διακοπές υπολογίζονται συνολικά στα 440.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου οι προκρατήσεις στους παραθαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς αγγίζουν το 87%, με το σύνολο της δυναμικότητας σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να είναι 690 ακίνητα, ενώ στη Χαλκιδική αγγίζουν το 81%, με το σύνολο της δυναμικότητας σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να είναι 4.074 ακίνητα.
«Πρωταγωνιστικό» ρόλο και το φετινό καλοκαίρι έχουν οι παραθαλάσσιες περιοχές της Μεσσηνίας, τόσο λόγω της φυσικής ομορφιάς που διαθέτουν όσο και λόγω του καλού οδικού δικτύου που τις συνδέει με την Αθήνα. Παράλληλα, έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στη Μεσσηνιακή Μάνη, στα παράλια του Νομού Κορινθίας (Λέχαιο, Ξυλόκαστρο, Κιάτο, Λουτράκι, Λουτρά Ωραίας Ελένη), ενώ αρχίζει να μπαίνει στον τουριστικό χάρτη και η Αχαΐα, κυρίως οι παραθαλάσσιες περιοχές της Αιγιαλείας. Εντονο είναι επίσης το ενδιαφέρον για τη «χρυσή» αμμώδη ακτογραμμή του Ν. Ηλείας και ιδιαίτερα την Κυλλήνη και την Κουρούτα.


Στα παραθαλάσσια προάστια της Ηπείρου, όπως στα Σύβοτα και την Πάργα, το κόστος για πέντε διανυκτερεύσεις από 13 Αυγούστου έως και 18 Αυγούστου κυμαίνεται από 530 έως 1.125 ευρώ για οικογένεια με 2 παιδιά έως 12 ετών. Πιο συγκεκριμένα, το κόστος για μίσθωση κατοικίας για πέντε διανυκτερεύσεις κατοικίας 80 τ.μ. στην Πάργα διαμορφώνεται στα 730 ευρώ, ενώ στα Σύβοτα για κατοικία 45 τ.μ. διαμορφώνεται στα 745 ευρώ.

Η Χαλκιδική, αποτελεί τη «βασίλισσα» του φετινού καλοκαιριού για τους βορειοελλαδίτες καθώς και για τους Βαλκάνιους τουρίστες. Ήδη, η κινητικότητα από τους Θεσσαλονικείς για εκδρομές με μία ή και δύο διανυκτερεύσεις έχει αγγίξει «κόκκινο», ενώ έντονο καταγράφεται και το «κύμα» Βαλκάνιων που επισκέπτονται οδικώς τη Χαλκιδική ακόμη και για διήμερες ή τριήμερες εξορμήσεις.

Αρκετοί Αθηναίοι επιλέγουν είτε την Εύβοια, είτε τη Φθιώτιδα, κυρίως λόγω του καλού οδικού δικτύου και της κοντινής χιλιομετρικής απόστασης, καθώς βρίσκονται κοντά στους εργασιακούς τους χώρους στην πρωτεύουσα, σε απόσταση 1-1,5 ώρας. Οσοι δεν μπορούν να βρεθούν εκτός των τειχών της Περιφέρειας Αττικής, επιλέγουν περιοχές όπως η Αρτέμιδα, η Ανάβυσσος, ο Κάλαμος, το Αλεποχώρι, το Σούνιο, η Αγία Μαρίνα, η Κινέτα, η Ραφήνα και η Αίγινα, αν θέλουν να βρεθούν σε κοντινό νησί.

«Τα υγειονομικά δεδομένα, τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας καθώς και τα ενδεχόμενα lockdown μπορούν να επηρεάσουν τις προκρατήσεις σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς και να οδηγήσουν τόσο τους εγχώριους εκδρομείς όσο και τους αλλοδαπούς στο να επιλέξουν προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα», επισημαίνει ο πρόεδρος του E-RealEstates, τονίζοντας ότι το καλοκαίρι του 2020 ήταν διαφορετικό για το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας, ένα καλοκαίρι γεμάτο προκλήσεις και με απώλειες που άγγιξαν το 77,12% σε σχέση με το 2019 για την ελληνική οικονομία και με τις τουριστικές εισπράξεις να διαμορφώνονται μόλις στα 4,28 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Ένα καλοκαίρι που τη χώρα μας την επισκέφθηκαν κατά 77% λιγότεροι τουρίστες σε σχέση με το 2019.


«Όλοι μας θέλουμε να πιστεύουμε ότι η φετινή χρονιά θα αποτελέσει μια καλή χρονιά για την παγκόσμια υγεία και για την οικονομία της χώρας μας, διότι ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 21% του ΑΕΠ, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και της Παγκόσμιας Τράπεζας», καταλήγει.

 

 

powered by social2s