Η Ελλάδα έχει και επίσημα την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη

Η Ελλάδα έχει και επίσημα την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη

Η αμόλυβδη στην Ελλάδα έχει μέση τιμή 2,344 ευρώ ενώ στη Γερμανία 1,884 ευρώ – Η χώρα μας είναι ακριβότερη κατά 19,6% από τον μέσο όρο στην ΕΕ


Πρωταθλήτρια η Ελλάδα με την ακριβότερη αμόλυβδη βενζίνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 χωρών και στην Ευρωζώνη των 19 χωρών, όπως φαίνεται από το εβδομαδιαίο δελτίο τιμών της Κομισιόν. Παρά τη σημαντική διεθνή πτώση στην τιμή του πετρελαίου, οι τιμές στην Ελλάδα παραμένουν αυξημένες, καθώς η βαριά φορολόγηση και η άρνηση της κυβέρνησης να πάρει οριζόντια μέτρα για να κρατήσει τις τιμές, φαίνεται ότι έχει συνδυασθεί με κερδοσκοπικές διαθέσεις στην διακίνηση καυσίμων κατά την θερινή περιόδο όπου η ζήτηση της αμόλυβδης βενζίνης είναι αυξημένη και οδηγεί σε ακραία επιβάρυνση των νοικοκυριών.

Η Ελλάδα, με μέση τιμή 2,344 ευρώ το χιλιόλιτρο (2,34 ευρώ το λίτρο), έχει πλέον την ακριβότερη αμόλυβδη στην Ευρώπη. Στην Ολλανδία, όπου έχει πολύ μεγαλύτερες φορολογίες στα καύσιμα από την Ελλάδα και σταθερά ήταν η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη εδώ και χρόνια, ο καταναλωτής πληρώνει μόνο 2,25 ευρώ το λίτρο την αμόλυβδη βενζίνη.

Η χώρα μας είναι ακριβότερη κατά 19,6% και από τον αντίστοιχο μέσο όρο στην ΕΕ των 27, που διαμορφώνεται σε 1,960 ευρώ/λίτρο.

Οι τιμές της αμόλυβδης στην Ευρώπη (ευρώ/1000 λίτρα)

powered by social2s